Bel ons App ons Mail ons

Duurzaamheid

Missie/visie

Bij API-4-Brands hechten we veel waarde aan de gezondheid van onze planeet en het welzijn van haar bewoners. Daarbij ligt onze focus niet op de korte termijn winst maar op duurzaam rendement. Wij besteden extra aandacht aan de gezondheid en veiligheid van onze mensen, milieu en integriteit en houden elkaar scherp om efficiënter, veiliger, schoner en gezonder te werken. We ontwikkelen onze producten en processen continu. Ons streven is om met een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering een maatschappelijk verantwoorde onderneming te zijn.


People

Mensen op de eerste plek: Wij erkennen dat we een belangrijke rol spelen in het dagelijks leven van onze medewerkers en de maatschappij rondom ons bedrijf. Wij zorgen dan ook voor een ‘prettige’ omgeving voor medewerkers om in te werken door oog te hebben voor werkomstandigheden, arbeidsverhoudingen en ontwikkelmogelijkheden. Daarnaast voeren we actief beleid om mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie te integreren in ons bedrijf, om zodoende een ieder kans te bieden binnen de arbeidsmarkt. Ook willen we deel uit maken van de gemeenschap buiten de organisatie. Api-4-Brands heeft niet alleen oog voor haar medewerkers maar ook voor problematieken in haar omgeving, zoals sociale ongelijkheid of arbeidsomstandigheden bij leveranciers. Wij zijn ondertekenaars van de Charter Diversiteit.

 

Planet

Een beter milieu begint bij jezelf. Dankzij technologische innovaties gaan we bijvoorbeeld steeds zuiniger om met energie, water en fossiele brandstoffen. Juist in onze branche zijn er mogelijkheden te over om ervoor te zorgen dat het milieu minder wordt belast. Bij API-4-Brands is geïnvesteerd in groot formaat printers voorzien van LED techniek. Ledlampen met een langere levensduur en kostenefficiëntie, gekenmerkt door minder warmteafgifte, verhogen de sfeer van toepassingen die afdrukken op een breder scala aan warmtegevoelige materialen mogelijk maken. De printer is direct klaar om af te drukken omdat er geen opwarm- en afsluittijden nodig zijn. Dit betekent snelle bewerkingen en snelle materiaalveranderingen die leiden tot een verhoogde productiviteit en minder energieverbruik. Bovendien zijn LED’s extreem duurzaam en garanderen ze een consistente efficiëntie gedurende hun hele levensduur zonder onderhouds- en verbruikskosten voor lampen. Deze printers genereren een energie gebruik daling van maar liefst 40% en zijn 100% vrij van OZON schadelijke uitstoot.

 

API-4-Brands is de laatste jaren bezig geweest om een assortiment van duurzame materialen samen te stellen. Neem nou ons printmedium Decotex Green: Dit materiaal bestaat voor 100% uit gebruikte en gerecyclede PET-flessen. Wel 4,7 PET-fles per m2. Decotex Green is uitermate geschikt voor het produceren van doeken in bijvoorbeeld textielframes in retail, kantoor en hotels en is de perfecte aanvulling voor de verduurzaming van kantooraankleding of eenvoudig vervangbare reclame in retail.

 

Investeren in groenere techniek en innovatieve materiaal keuzes zijn positieve ontwikkelingen in de verduurzaming van de printindustrie.

 

Profit

Ons doel is om invulling te geven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) op manieren die passen bij onze organisatie en die winst opleveren. Het verlagen van de kosten op energieverbruik en afval zijn daar voorbeelden van. Daarbij is winst voor API-4-Brands een meervoudig begrip: het gaat niet alleen om het bedrag dat onder de streep staat, maar ook om trots, betrokkenheid, reputatie en het aanspreken van de steeds groter wordende groep klanten, leveranciers en organisaties die om duurzame producten vraagt.